Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Nu är det dags! Falkenberg StandUpPaddle Club hälsar välkomna till Skrea Strand för att se den svenska eliten göra upp om SM-medaljerna! På plats är även internationellt deltagande från Danmark, Norge, Tjeckien, Nederländerna och UK.
 
Idag startar SM i Kanotsegling för klasserna A, B, C, D, E och IC-kanot. Det är anrika Göteborgs Kanotförening som står för arrangemanget, en klubb som i år firar 111-årsjubileum.
 
25 tjejer och killar från hela landet samlades helgen 6–7 augusti vid Sigtunas kanotklubb, Mälarpiraterna, för breddläger i kanotpolo. Lägret var för barn och ungdomar mellan 13–21 år, med en grupp för U16 och en för U21.
 
Jocke Lindberg och Petter Menning satte guld- och silverskimmer på ett starkt svenskt Sprint-VM med två medaljer och flera topplaceringar!
 
En stor svensk trupp med U21-, U18- och U16 var på plats i Finland för Sprint-NM den gångna helgen. Såväl ungdomar som juniorer och U21or trivdes tillsammans, presterade fin paddling och stod för ett starkt NM!
 
I mästerskapets sista lopp smällde Jocke Lindberg till med en bragdartad prestation. Han var enorm över 5000 m och vann ett överlägset VM-GULD!
 
Petter Menning! När VM-finalen avgjordes på K1 200 m gjorde han det igen, dundrade hem ett silver och adderade sin femte (!) individuella VM-medalj till meritlistan. Mäktig prestation. Grattis Petter!
 
Lördagen bjöd på tre fina svenskfinaler med resultatraden 6-7-10. Dennis Kernen, Linnea Stensils & Moa Wikberg samt Martin Nathell presterade världsklass!
 

Nya VM-finaler i Kanada!

(2022-08-06 11:29)
Dennis Kernen till final på K1 500 m. Linnea Stensils och Moa Wikberg till final på K2 200 m och K2 500 m. Stark svensk paddling på VM i Kanada!
 
Den 6–7 augusti körs årets Nordiska Mästerskap i sprint. Den stora svenska truppen med ungdomar, juniorer U21 har anlänt till Tammerfors, Finland.
 
Under den andra dagen av Sprint-VM rasslade två A-finaler in. Petter Menning två gånger om. Först på K1 200 m och sen på K2 Mix 500 m i par med Linnea Stensils.
 
Fyra svenska båtar i vattnet under första VM-dagen i Kanada. Samtliga gick vidare till semifinal, fin start!
 
Katrineholms KK blev tidigare i sommar en av finalisterna för sin satsning på parakanot och ökad tillgänglighet. Nu är det dags att hjälpa dem vinna.
 
Imorgon startar 2022 ICF Canoe Sprint World Championships och världseliten i Sprint- och Parakanot har intagit arenan vid Lake Banook för att göra upp om VM-medaljerna.
 

SM i Drakbåt avgjort!

(2022-08-02 10:12)
Årets upplaga av SM, som avgjordes på Rocksjön i Jönköping 30–31 juli, var det första som grenen arrangerat på egen hand. Och det blev en helg fylld av spännande lopp, glada återseenden och nya svenska mästare.
 

Postadress:
Floda FF - Kanot
C/o Kajaktiv, Lissforsvägen 11
78695 Dala-floda

Kontakt:
Tel: 0703604403
E-post: info@flodaforsfarare...

Se all info