Hoppa till sidans innehåll

Utomhusträningar 2016

23 APR 2016 10:37
Snart börjar Floda Forsfarares populära utomhusträningar. Den 4/5 kör Jimmy Thoreus en teorikväll i Lissfors och den 11/5 18:00 börjar träningarna på vattnet.
  • Skapad: 23 APR 2016 10:37

18:00 förväntas man vara ombytt och ha tagit fram den utryustning man vill använda. Om du behöver hjälp med utrustning så finns det ledare på plats minst femton minuter innan träningen börjar. 

 

I år kommer vi att börja jobba med en utvecklingstrappa som tränarna har tagit fram. Målet med utvecklingstrappan är att det ska bli tydligare vad som krävs för att paddla i olika delar av forsen. Syftet med det är att göra träningarna bättre och roligare för alla.

 

Längst ner i Lissfors, nedanför forsen, paddlar vi med gruppen som vi kallar:

  • "Strömmare". Här paddlar vi utan kapell och lär oss grunderna i att hantera en forskajak. 
  • De som har paddlat ett tag, lärt sig simma i forsen, välta ch simma ur kajaken och traversera med kontroll i utloppet av Lissfors kan paddla i gruppen vi kallar "Vågare". Vågarna paddlar i huvudsak i den sista delen av Lissfors, från träbron och nedåt. 
  • När du som är vågare lärt dig att paddla med kontroll och fånga alla bakvatten i slutet av Lissfors och du dessutom kan göra eskimåsväng i strömmen så kan du gå upp och paddla med "Forsarna". Forsarna paddlar hela Lissfors och övar på att ta fler och fler bakvatten, välja svårare linjer och så småningom börjar man surfa i valsen osv.                                                                                                                                                

Har du frågor om utvecklingstrappan är du välkommen att kontakta tränarna. Vi vill vara tydliga med att alla aktva själva väljer var dom paddlar, man behöver inte paddla svårare än man vill. Ingen ska heler råka hamna i en för avancerad grupp. Vår målsättning är att vi under 2016 kommer kunna erbjuda ännu bättre och roligare träningar som är anpassade efter olika nivåer. Lissfors ska vara en plats att komma till för att lära sig paddla och ha kul!

Skribent: David Levrén

Postadress:
Floda FF - Kanot
C/o Kajaktiv, Lissforsvägen 11
78695 Dala-floda

Kontakt:
Tel: 0703604403
E-post: info@flodaforsfarare...

Se all info