Hoppa till sidans innehåll

Träningar 2017

10 MAJ 2017 08:59
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2017 08:59

Här kommer lite samlad info om vad som gäller kring klubbens träningar.

Säsongen är igång för långfärdssektionen och snart är det dags för forspaddlingsträningarna att börja. Här kommer lite info om vad som gäller för klubbens träningar. Starttid betyder att man är ombytt och klar för paddling när träningen börjar. Kom i tid och fråga dina tränare om du behöver hjälp med val av utrustning.

Måndagar – Forspaddlingsträning i Lissfors 18:00 – 20:00
Som komplement till den ordinarie forspaddlingsträningen på torsdagar så kommer Inka att hålla i träningar på måndagar. Träningen passar dig som fixar kraven i FFF:s nivå ”Vågare”, vilket motsvarar fors klass II och har paddlat igenom hela Lissfors. Målet är att du ska bli bekväm med att paddla i Lissfors och de andra forsarna i Dala-Floda och Björbo. Ni kommer framförallt att paddla vanliga forskajaker men kanhända provar ni på slalom, freestyle och störtlopp. Måndagsträningarna börjar 15/5.

Tisdagar – Långfärdspaddling. 18:00 – 20:00
Jens och Daniel leder träning för er som vill paddla långfärdskajak på slätvatten. Samling i Lissfors. Långfärdspaddlingen välkomnar alla över 15 år men även yngre paddlare i målsmans sällskap. Information om träningarna kommer kontinuerligt på facebooksidan Långfärd Floda Forsfarare, du kan också maila This is a mailto link

Torsdagar – Forspaddlingsträning för alla 18:00 – 19:30
Forspaddlingsträning för alla. Nybörjare kör nedströms Lissfors i gruppen vi kallar ”Strömmare”, här paddlar vi med eller utan kapell och övar på grunderna i hur man paddlar forskajak. De lite mer erfarna får börja paddla sista delen i Lissfors i gruppen ”Vågare” där vi övar på att fånga bakvatten och traversera över forsen. De mest erfarna hänger med i gruppen ”Forsare” och kör hela Lissfors med start uppströms stenbron. Våra tränare ser till att alla hamnar i rätt grupper och sen kör vi! Torsdagsträningarna börjar 18:00 och då ska alla vara ombytta i paddelkläder och man får gärna ha tagit fram kajak och paddel också om man vet vad man vill använda. Första träningen är 18/5.

Prova på, ta gärna med familjen och vänner på prova-på-paddling som vi håller tre måndagar i sommar: 26 juni, 31 juli och 28 aug. 18.00-20.00 Efter en prova-på-paddling är man välkommen att vara med på våra torsdagspaddlingar!

På helgerna blir det ibland utflykter med fors- eller långfärdspaddling. Detta utannonseras på klubbens facebooksida.

Utrustning, klubben har utrustning att låna ut för klubbaktiviteter. Som medlem kan man dock inte räkna med att alltid använda samma kajak eller samma kläder. Efter träningen hängs endast privata paddelkläder in i torkrummet. Klubbens utrustning förvaras i förrådet.

Städning, efter träningarna hjälps vi åt med att städa omklädningsrummen. Ibland behöver man sticka tidigare men då ser man till att vara kvar sist en annan gång så att städningen inte alltid hamnar på samma personer.

Medlemskap och träningsavgift. Nya paddlare får gärna prova på att paddla med oss men vill man fortsätta är medlemskap och träningsavgift ett krav. Medlemskap i Floda Forsfarare kostar endast 150 kr per år för junior, 200 för senior och 300 för familj + 200 per person i träningsavgift för den som är med och tränar med ledare och använder utrustning.
Betala in medlemsagiften på Bankgiro 344-4718. Ange namn, adress och personnummer och telefonnummer på de personer det gäller och fyll i vårat Medlemsformulär och skicka in. Det kan mailas till: This is a mailto link eller postas till: Floda Forsfarare c/o Kajaktiv AB, Lissforsvägen 11, 785 44 Dala-Floda.
Klubben har nu också ett Swishnummer: 1230019190. Det är bra att lägga på minnet så att ni enkelt kan betala in till klubben om ni någon gång hyr utrustning eller bor över i klubbhuset.

Störtloppskurs. Nu på söndag är det kurs i paddling med störtloppskajak och vingpaddel. Läs mer om detta på den särskilda eventsidan eller ring David för att få mer info. 070 250 97 77. Det går fortfarande bra att anmäla sig!

Välkomna till en ny säsong med Floda Forsfarare!

Tränargruppen bestående av:
Amanda, Malin, Inka, Jens, Daniel, Magnus, Jimmy, Magnus, Amrit och David.

(Det här gick precis ut via e-post. Har du inte fått det så kontaktar du Malin Randow så ser ni till att vi har rätt uppgifter i medlemsregistret. )

Skribent: David Levrén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Floda FF - Kanot
C/o Kajaktiv, Lissforsvägen 11
78695 Dala-floda

Kontakt:
Tel: 0703604403
E-post: info@flodaforsfarare...

Se all info