Hoppa till sidans innehåll

Resultat från kajakcrossen

07 JUN 2019 23:47
Den andra tävlingsdagen bjöd på kajakcross och såväl vädret, vattnet som paddlarna visade sin allra bästa sida
  • Uppdaterad: 07 JUN 2019 23:47

Tidskvalet inledde tävlingsdagen och vi fick se några riktigt snabba åk, snabbast av damerna var Sanna Wahlén och bland damerna var det brorsan Fredrik som tog förstaplaceringen. Finalerna tog vid och vi fick se några riktigt täta heat och några som avgjordes redan i första porten. Bland herrsniorerna hade Fredrik Wahlén och Erik Holmer inga problem att ta sig igenom både kvartsfinal och seminfinal utan att behöva köra på ordentligt genom mer än knappt halva banan. Efter dessa var det desto tätare och med sig till final fick de Tobias Antonsson och Robin Hammaräng.  Finalen blev en otroligt spännande historia och när Erik Holmer pressade sig förbi Fredrik i den sista uppströmmaren och spurtade i mål trodde nog alla att det var Holmer som skulle få komma hem med den ädlaste metallen. Senare visade det sig dock att Nyköpingspaddlaren hade missat den första uppströmmaren och blev därmed degraderad till en fjärdeplats. Guldet till favoriten från Järfälla alltså och Tobias Antonsson tog silvret före Simom Ingelsten som kan lägga ett brons i det digra prisskåpet.

Damerna gick direkt på finalen och Sanna Wahlén kunde där tämligen ohotad ta sin andra medalj och sitt första guld för detta SM. Alvina Skogman kom in på en silverplats och Zindy Johansson manövrerade skickligt bort Linda Megner i den sista porten och tog därmed tredjeplatsen. 

I herrjuniorklassen vann hemmasonen Jon Persson efter en stabil insats där det såg ut att finnas krut kvar i armarna hela vägen. Yann Lidström körde in på en andraplats och Toste Junkka blev bronsmedaljör. Ossian som vann gårdagens störtlopp fick se sig besegrad idag och hamnade utanför pallen på en fjärdeplats. 

H50-klassen visade upp dagens hårdaste fight när Patrik Svensson bokstavligen körde över Sixten Björklund i den sista uppströmmaren. Den överkörda Sixten repade sig dock och kom in på silverplats före Robert Wahlén, Järfälla. Övers på pallen hamnade ångvälten från västerdalarna som så måmga gåmger förr. 

Kajakcross i K2 avslutade dagen, ett spektakulärt inslag där kraft gick före elegans. Sanna Wahlen och Alvina Skogman vann damklassen och tvillingarna från Värnamo (Robin Hammaräng & Sinon Ingelsten) tog segern i herrklassen. 

För Floda Forsfarare innebar dagen att tre ytterligare medaljer kammats hem. Guld i herrjunior och H50 samt ett brons i H21. Fantastiskt bra! 

Här är resultaten

Skribent: David Levrén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Floda FF - Kanot
Lissforsvägen 16
78695 Dala-floda

Kontakt:
Tel: 0738140570
E-post: info@flodaforsfarare...

Se all info