Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Imponerande svensk världscupdebut - silver både till Linnea Stensils och Helene Ripa! Två medaljer som var toppen på flera fina svenska prestationer i ungerska Szeged.
 
Sprint- och Parakanotlandslaget är på plats i kanotmeckat Szeged i Ungern. Imorgon inleds världscupen för truppen där medaljförhoppningar blandas med debutantförväntningar.
 
U16-landslagets förbundskaptener bjöd under den gångna långhelgen in till ett besättningsläger i Katrineholm. Ett stort gäng ungdomar deltog och genomförde många fina pass tillsammans.
 
För andra gången i år paddlade Isak Öhrström upp på pallen på en världsrankningstävling. Även Monika Mitasikova paddlade starkt och tog sig hela vägen till final!
 
I helgen avgjordes SM i Kanotslalom i Nyköping. Fina tävlingar i en utmanande mästerskapsbana som satte deltagarna på prov och bjöd på täta och spännande race.
 
Sollentuna dukade upp med riktigt fina förhållanden när Norrviken Runt avgjordes i lördags. Bland seniorerna plockade Emma Andersson och Jocke Lindberg hem segern.
 
I väntan på att sommarens världscuptävlingar och mästerskap levererade Isak Öhrström två starka placeringar i Slovakien - hela vägen upp på pallen!
 
Årets tredje landslagsläger genomfördes i Vaxholm den gångna helgen. Under helgen tränade drakbåtspaddlarna med två båtar, både teknik- och loppträning. Under söndagen fanns det även tid för löpning och ett fyspass.
 
I helgen öppnade Vårregattan på Rocksjön upp den nationella sprintsäsongen 2018. Tävlingarna innebar även debut för bl.a. Linnea Stensils som gick på knock och vann samtliga K1-distanser!
 
Det blev tredje gången gillt för Erik Holmer - efter finalmissar på de två inledande tävlingarna tog sig Nyköpingspaddlaren säkert till final i Italien den gångna helgen och paddlade in på en fin fjärdeplats.
 
Långloppsspecialisterna i Team Bohus Bergspräning säsongsöppnade med Amsterdam Waterland Marathon i slutet av april. Bäst gick Emma Andersson som tog en meriterande femteplats och Emil Torstensson som paddlade in som elva.
 
Premiärtävlingarna i Köpenhamn är avklarade. I hård konkurrens bjöd de svenska kanotisterna på en hel del höjdpunkter och pallplatser.
 
För en stor del av de svenska landslagskanotisterna inleds idag tävlingssäsongen med CPH Spring Regatta i Köpenhamn. På plats finns inte minst fjolårets VM-silvermedaljör Karin Johansson!
 
Tre studenter vid Göteborgs Universitet undersöker vilka faktorer som ligger bakom att ungdomar väljer att fortsätta med sitt idrottande. De önskar att ungdomar i åldern 15-20 år svarar på en 10 min enkät.
 
För andra helgen i rad samlades Drakbåtslandslaget för en träningssamling. Nu i Stockholm som bjöd på strålande förutsättningar för flera värdefulla träningspass tillsammans.
 

Postadress:
Floda FF - Kanot
C/o Kajaktiv, Lissforsvägen 11
78544 Dala-floda

Kontakt:
Tel: 0738140570
E-post: info@flodaforsfarare.se

Se all info