Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Erik Holmer smällde till med ett brons när U23-VM avslutades i italienska Ivrea idag. En fenomenal insats av Nyköpingspaddlaren som därmed plockade hem karriärens första internationella medalj.
 

Stekhett SM i Luleå!

(2018-07-18 20:28)
Linnea Stensils*4, Martin Nathell*3 och David Johansson*1 - där har ni SM-guldvinnarna i seniorklassen när K1-sträckorna nu är avverkade i Luleå, som bjuder på massa mer kanotgodis!
 
Två, just nu pågående, disciplinärenden har lett till diskussioner, bl.a. i sociala medier, vilket föranleder en kortfattad sammanfattning.
 
Från söndag till fredag pågår Sprint-SM på Kanotstadion i Luleå. 36 klubbar finns på plats, från Skåneklubbarna i söder till hemmaklubben Luleå i norr. Massor av lopp ska köras och mästare koras i ungdoms-, junior,- senior- och mastersklasser!
 
RF och Svenska Spels satsning "Framåt för fler i rörelse" märktes på flera håll under SM-veckan i Helsingborg/Landskrona. Kanot var med och bidrog till fler i rörelse även ute på vattnet!
 
När Surfski-SM avgjordes under lördagen blev det två tunga favoritsegrar. Emma Levemyr och Emil Torstensson dominerade hem guldet på dam- respektive herrsidan på en utmanande bana med målgång i Helsingborg.
 
När Kanotpolofinalerna avgjordes under SM-veckan i Landskrona slog först Linköpings damer till med ett historiskt guld. När sedan herrfinalen avgjordes slog Linköpings herrar in en mäktig gulddubbel!
 
Idag gick Kanotpolo in i SM-veckan, gruppspelet avgjordes med ett gäng rafflande matcher som både bjöd på favoritsegrar och skrällar!
 
Två kanotgrenar - Kanotpolo & Surfski - finns representerade när RF & SVT:s jättearrangemang "SM-veckan" drar igång i Helsingborg/Landskrona. Tävlingarna avgörs lördag men redan från onsdag är det kanotaktiviteter på programmet!
 
Jon Persson och Alvina Skogman befinner sig just nu i Spanien för dubbla världscuptävlingar. Idag drog de igång och visade klass direkt!
 
Över 500 svenska kanotister över 17 år ansöker årligen om "Tävlingslicens". Nu inför SKF ett digitalt Licenskort för dessa, som inom kort kommuniceras ut via angivna mailadresser.
 
Tre sprintkanotister tar plats i SOK:s nya satsning "Talang 2022". Ett välförtjänt grattis till Dennis Kernen, Melina Andersson och Alva Johansen som i och med programmet får ett extra stöd i deras satsning mot toppen!
 
Maratonlandslaget blickar fram mot EM i kroatiska Metkovic helgen 7-8 juli. I fyra dagar samlades laget i Borensberg för sam- och nerträning. Bl.a. avverkades "hour of pain" - 60 min järnet med målet att komma så långt som möjligt.
 
Drakbåts-EM i Tyskland, 23-26 augusti, är årets huvudmål för de olika Drakbåtslandslagen. I helgen samlades de i Stockholm för sju fartfyllda träningspass.
 
Den 5-7 oktober hålls Paracanoeing World Conference i Sverige. Världsledande föreläsare samlas på Bosön och bjuder in till en innehållsrik konferens med bred målgrupp.
 

Postadress:
Floda FF - Kanot
C/o Kajaktiv, Lissforsvägen 11
78544 Dala-floda

Kontakt:
Tel: 0738140570
E-post: info@flodaforsfarare.se

Se all info